Mijn naam is Ron Kuipers geboren 29 maart 1957, vader van twee volwassen kinderen en opa.

Na 39 jaar onafgebroken gewerkt te hebben kwam ik, na een reorganisatie, in 2014 op straat te staan. Ja en wat doe je dan?

Nou de eerste maanden was ik behoorlijk van slag dat zul je begrijpen. Je begint weer met solliciteren en wordt alleen maar afgewezen en als je niet oppast kun je daar behoorlijk depressief van worden.

Ik wist dat ik geen twee linkerhanden had dus ben ik wat met hout gaan proberen.

Nu moet je weten dat ik een metaal opleiding heb gehad, beroepsmilitair ben geweest met een uitzending naar Libanon in 1979, bedrijfsleider ben geweest in een kwekerij met groenten en later potplanten en de laatste jaren op de Bloemenveiling Aalsmeer heb gewerkt met planten en bloemen. 

En ik begin dingen van hout te maken?

Maar het ging me eigenlijk wel goed af mag ik zeggen.

Niet voor de verkoop maar puur om mij zelf bezig te houden en kwam er zodoende achter dat er ook nog iets creatiefs in mij zat.

Langzamerhand begon de zon weer te schijnen, kreeg allemaal leuke ideeën die ik ook heb uitgevoerd en die hangen nu thuis aan de muur.

Wetende dat ik hoogst waarschijnlijk geen baan meer zou vinden ben ik op 29 maart 2017! begonnen met RK-IDEAS.

Naast het gezelschapsspel Ronminoq© ben ik ook begonnen met het maken van houten klokken en andere kunstwerkjes voor aan de wand of op/in een kast.

Bijna alle artikelen kunnen gepersonaliseerd worden. 

Sinds 2018 werk ik samen met mijn dochter, die een eigen webshop heeft. Wood'nKids. 

Met een druk op één van de groene knoppen kom je op de gewenste pagina's.